NKA logo 2012 CMYKIskolánk Sopianae Ifjúsági Fúvószenekara sikeres NKA pályázatot nyújtott be.

/ pályázati azonosító: 779146/00032 /

Az elnyert pénzösszegnek köszönhetően több új fúvószenekari kottával lett gazdagabb.

Régi elhasználódott kottaállványait korszerű újakra cserélhette.

 Az ütőhangszerek állványainak szállításához praktikus eszközöket vásárolhatott. 

Hagyományos értékek és modern módszerek a zeneoktatásban” című Erasmus+ projektünk keretében januárban három kollégánk iskolalátogatáson vett részt Lettország második legnagyobb városának zeneiskolájában.

A Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas Vidusskola klasszikus és népi hangszereken biztosít zenei képzést alap- és középfokon, összefogja és irányítja az ország soknemzetiségű dél-keleti Latgala megyéjének zeneoktatását, több országos és nemzetközi zenei versenynek biztosít helyszínt, tanárai a helyi kulturális élet meghatározó szereplői.

Bővebben...

2018.november 16-án és 17-én  került megrendezésre iskolánkban a ,,Jó Gyakorlat" elnevezésű zongorakurzus. Az eseményen az országban is elismert zenepedagógus, Megyimóreczné Schmidt Ildikó kolléganőnk osztotta meg az érdeklődőkkel tapasztalatait, módszertani eszköztárát. A rendezvényt a Pécsi Tankerület által kiírt és megnyert pályázat tette lehetővé.

Bővebben...

Lecce

Október közepén két kollégánk, Verle Marietta intézményvezető - helyettes és Móró Beáta szolfézstanár egy, a hatékonyabb kommunikációt elősegítő dél- olaszországi kurzuson vettek részt az Erasmus+ KA1 program segítségével.

Bővebben...

Hollandia Erasmus2018 szeptember elején Haszonné Nepp Ivett és Barkóczi-Véber Judit a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai egy kreativitást fejlesztő, motiválását elősegítő kurzuson vettek részt Hollandiában az Erasmus+ program segítségével.

Bővebben...